Chris

Min träningsdagbok, smink, shopping, vegetarisk LCHF och jag.

Roaccutan - 9 månader senare.

Kategori: Vad bloggen tidigare handlade om - Akne.

I januari månad slutade jag med min Roaccutan. Ni kan ju kika där om ni vill se hur illa det var.

http://chrismiss.blogg.se/2011/january/vad-roaccutan-har-gjort-for-mig-3.html

Såhär ser jag ut numera. Jag har bara haft någon enstaka finne. Mina ögon är dock fortfarande torra men annars känner jag inte av något.


Höger sida.


Höger sida igen.


Vänster sida.


Vänster sida igen.


Framifrån.

Kommentarer

  • Elias säger:

    Hej Chris, det ser ut att roa har fungerat för dig. Jag antar att du bor i Karlstad och undrar om du kan rekomendera någon bra hudläkare som kan skriva ut recepten för mig. Jag har aldrig använt några "tunga" läkemedel mot acne förutom basiron och några andra receptfria läkemedel som finns att köpa på apoteket. Tror du att man direkt kan få roacuttan utan att ha behövt testa några andra "mildare" receptbelagada läkemedel?
    Vore väldigt tacksam för ett svar :)

    //elias

    Svar: Hej! En seriös läkare börjar inte med att skiva ut Roaccutan utan att du har provat annat. Det finns måna olika krämer/geler på recept först och om inte det funkar går man över till/kombinerar med peroral antibiotika som man äter i ett par månader. Om inte det heller hjälper tar man till Roaccutan. Så nej, jag varken tror eller tycker att man ska hoppa direkt på Roaccutan just eftersom den har såpass många biverkningar. Jag fick hjälp via vårdcentralen som remitterade mig till hudmottagningen på Centralsjukhuset, men min läkare på VC sa att hon inte trodde att jag skulle få Roaccutan, men hudläkaren tyckte annorlunda.
    Det finns även en privat hudläkare (http://www.hudspecialisten.com/) som har hjälpt många.
    Hoppas det ordnar sig för dig!
    Chris

    2012-08-26 | 14:45:48

Kommentera inlägget här: